Proiect: Expo Top Construct

Cuprins

Prezentare generală

Complexul Comercial Expo Top Construct a apărut în urmă cu mai bine de un deceniu, datorită nevoii de materiale de calitate superioară, atât de necesare pentru decorațiunile interioare. Acest complex cu o suprafață de 10.000 m2, care cuprinde peste 70 de magazine cu produse de diferite categorii (gresie și faianță, parchet, uși, sanitare, mobilier, decorațiuni și diverse) a ajuns la nivelul necesității unui site modernizat. Un site bine structurat pe categorii de produse, care evidențiază calitatea fiecărei secțiuni, îndrumă cu succes consumatorii spre a ajunge la produsele calitative din cadrul Complexului. Pentru a facilita căutarea și promovarea produselor din Complexul Expo Top Construct, a fost necesară îmbunătățirea site-ului actual.

Istoria site-ului

Ultima structură modificată a site-ului web Expo Top Construct a fost lansată în anul 2016. În acel moment, accentul s-a pus pe funcționalitatea de bază a site-ului, permițând accesul clienților în administrarea automată a datelor fiecărui magazin din cadrul complexului. Designul site-ului simplist a fost creat în acea perioadă pentru utilitatea lui, fără a se concentra prea mult pe aspectul vizual. Dar odată cu trecerea anilor, cererile clienților au devenit din ce în ce mai mari și nevoia unui site cu un design mai amplu a devenit o prioritate. Deoarece vizualul se îmbină perfect cu utilitatea practică, aspectul unui site bine conturat va atrage mereu noi clienți, atunci când prezintă interes și este bine structurat. Site-ul web trebuie să țină pasul cu tendințele și necesitățile existente în mediul online. Din acest motiv, echipa KIKLAB a inițiat un demers de restaurare a site-ului web și a decis să contureze o nouă versiune a site-ului Expo Top Construct, obiectivul principal fiind crearea de noi funcționalități și un design modern.

Web Design & Software

Logo-ul reprezintă amprenta cea mai importantă a unei companii. Formatul logo-ului inițial s-a păstrat, nefiind necesară modificare acestuia. Recomandarea principală este ca site-ul să își păstreze liniile ce definesc logo-ul, culorile și aspectul principal. Din acest motiv, întregul conținut al site-ului s-a conturat perfect pe ideea principala.

Design-ul și aranjarea. Secțiunea “Categorii” prezentată din pagina principală a site-ului au primit un design mai bine conturat și mai atractiv. Toată structura acestei categorii și subcategoriile aferente, au primit un design mai inovativ, mai ușor de vizualizat și mai interactiv. Informațiile au fost structurate mai eficient și mai elaborat, pentru a pune în valoare calitatea informațiilor și a imaginilor aferente.   

Aranjarea structurilor din secțiuni a necesitat o atenție deosebită. Pentru secțiunea ”Despre Noi” aranjarea a fost structurată și încadrată în funcție de video-ul de prezentare adăugat și a galeriilor de imagini reprezentative în afișarea produselor vândute din cadrul complexului. 

Pagina de pornire a site-ului vechi

Pagina de pornire a site-ului nou

Pentru partea informativă din ”Subsol” am făcut modificări cu privire la nuanța încadrării informațiilor, aranjarea coloanelor și caseta informativă despre Complexul Expo Top Construct, pentru a pune în valoare informațiile. 

Subsolul site-ului vechi

Subsolul site-ului nou

Pentru secțiunea ”Contact” unde apar toate datele de contact și îndrumarea persoanelor interesate să ajungă la Complexul Expo Top Construct, s-au efectuat modificări pentru un stil simplu și eficient. S-a păstrat harta de Google Maps, dar s-a evidențiat localizarea și fundalul roșu s-a schimbat în alb, fiind mai elegant și mai puțin deranjant pentru privire. Textul informativ a fost aranjat în pagină, mai amplu să iasă mai frumos în evidență, păstrând o notă elegantă. 

Pagina Contact site vechi

Pagina Contact site nou

Meniul / Header a fost îmbunătățit și aranjat mai eficient, pentru o claritate și un aspect mai plăcut estetic.

Meniu site vechi

Meniu site nou

Butonul “Magazine” din meniu oferă o prezentare a magazinelor, care au fost modernizate și modificate pentru un aspect mai plăcut. M-am axat pe simplitate, fiind cheia unui design de efect, iar fiecărui magazin i s-a atribuit o grafică atractivă cu efect de mișcare, atunci când mouse-ul trece peste ea, cu efect de umbră pe marginile secțiunii ei. 

Pagina Magazine site vechi

Pagina Magazine site nou

Pozele de profil au fost și ele editate și modificate pentru un aspect modern. Totodată, în pagina fiecărui magazin individual, am optat pentru o ,,imagine de copertă” a magazinului, așezând mai jos imaginea pe profil, numele, datele de contact, descrierea magazinului, serviciile oferite, gama de produse oferite, precum și o galerie de imagini cu produsele acestora.

Pagina Magazin individual site vechi

Pagina Magazin individual site nou

Optimizarea site-ului

Site-ul a fost optimizat pentru mobil, cât și pentru Google Maps, pentru a avea mai mult trafic localizat în zona Complexului. Principalul avantaj a unui site optimizat este dat de apariția în poziții fruntașe în căutările de pe Google Maps. Acest aspect oferă mai multă încredere pentru potențialii clienți.

Întreținerea periodică a site-ului

Noua structură ajută și îmbunătățește mult imaginea Complexului Expo Top Construct, dar întreținerea periodică a acestuia este la fel de importantă. Chiar dacă se mai aduc mici actualizări de conținut sau update ale modulelor, un site actualizat cu informații corecte va genera mereu cele mai bune rezultate.

Implementare GDPR și certificat SSL

Ne-am asigurat ca site-ul să conțină normele GDPR cu privire la siguranța și colectarea datelor personale ale utilizatorilor acestui site, pentru a proteja datele fiecăruia.

Securitatea site-ului cu SSL este extrem de important, iar faptul că s-a instalat acest modul pe site a dus la eficientizarea încrederii dintre client și informațiile site-ului. Astfel oamenii știu că acest site oferă informații sigure și nu sunt expuși la viruși. Protecția și oferirea unor informații sigure și clare este extrem de important, cât și accesul la informații , indiferent de antivirusul fiecăruia.

Online marketing

Acuratețea informațiilor. Importanța unor informații corecte sunt absolut necesare pentru un site actualizat corect. Datorită faptului că atunci când în structura unui site există anumite părți active care își pot modifica structura și conținutul – este foarte util să fii mereu la curent cu informațiile corecte. Complexul Expo Top Construct, fiind un spațiu destinat mai multor magazine ce se află pe site, updatarea acestora reprezintă un lucru important și eficient, pentru a informa corect clienții. S-au solicitat informații tuturor magazinelor din cadrul Complexului, iar toate informațiile de pe site s-au updatat corespunzător. 

Articole blog. Prezența online prin articole de blog a Complexului Expo Top Construct este importantă și eficientă, deoarece se pot livra informații utile clienților și idei de punere în aplicare a proiectelor casei lor. Echipa KIKLAB conturează idei de blog pentru complex, prin care oferă tematici pentru decorațiuni cu imagini specifice fiecărei case, cu scopul de a fi mai aproape de clienții Expo Top. Și pentru că împreună construim idei și posibilități, imaginile frumos conturate cu materiale de decorațiuni, sanitare sau diverse decorațiuni, oferă un suport clienților care intră pe site și găsesc idei ce le conturează proiectele și le ușurează munca. Atunci când poți găsi tot ce ai nevoie pentru a finisa locul tău preferat din casă, te ajută o idee mică sugerată de blog și poți să câștigi timp, cât și să economisești. Și calitatea va spune totul despre Complexul Expo Top Construct, iar ideile din blog-ul de pe site sunt aproape de clienții care caută produse calitative și durabile. 

Articole blog site vechi

Articole blog site nou

Suntem aproape de clienții noștrii și îi ajutăm să se apropie de publicul lor țintă și să le ofere sugestiile potrivite. 

KIKLAB – aproape de nevoile clienților!  

Concluzie

Creșterea eficienței site-ului prin structură și design. Site-ul web ExpoTop Construct a fost transformat ca și structură și design, cu scopul de a-i oferi un aspect ușor de accesat ca și informații, dar totodată inovativ și modern. Datorită noii structuri, site-ul este mai ușor de navigat, iar performanța a fost maximizată folosind un CDN pentru elementele media, astfel încât să fie mai rapid și receptiv.

Implementare SEO. Importanța unei implementări SEO este incontestabilă, din acest motiv s-a lucrat la partea de SEO din structura site-ului ExpoTop Construct pentru fiecare magazin în parte, cât și pentru celelalte componente. Astfel ne-am asigurat că informațiile despre produsele vândute în cadrul Complexului ce vor fi căutate de către clienți pot fi ușor de găsit Acest lucru s-a realizat prin identificarea celor mai bune cuvinte cheie și prin optimizarea textului de pe fiecare pagină din structura web.

Refacerea site-ului ajută foarte mult pentru că acum este indexat mai corect de către motoarele de căutare și beneficiază de o prezentare mai valoroasă pe Google, cu module dezvoltate, care oferă viteză de încărcare mai bună. În același timp designul atrage foarte mult privirile și încurajează urmăritorii să acceseze informația corect, simplu și rapid, cu o deosebită plăcere. Atunci când atragi privirea prin acuratețea informațiilor, imaginile clare și captivante, cei care urmăresc paginile vor fi interesați și atrași de conținut.

Conducerea Complexului Expo Top Construct apreciază interesul și munca din spatele proiectului, cât și rezultatul final ce aduce un plus pentru magazinele aflate în cadrul Complexului. 

Finalizarea noului design al site-ului și performanța SEO sunt rezultate eficiente ale experienței din spatele echipei noastre și suntem bucuroși că ne ocupăm în continuare de optimizarea site-ului, fiind prezenți alături de clientul nostru și cu alte servicii de marketing digital.

ÎNCEPE CU KIKLAB!

Contactează-ne acum pentru a afla cum te putem ajuta.

Serviciile noastre

Social Media
Fă-ți vocea auzită în mediul online!
Online Marketing
Zilnic, clienții tăi sunt online și te caută. Fii pregătit să îi întâmpini!
Branding & Design
Imaginea business-ului tău e importantă atât pentru clienții cât și pentru business-ul tău. Noi îi dăm viață!
Web Design & Software
Ultimele tehnologii, cele mai noi limbaje de programare, securitate maximă și o experiență unică pentru clienții tăi.